Blogs

Blogs van de DoorbreekCoach

Note to self! Een sixt sense...

De afgelopen weken merk ik dat ik een rand over wil maar niet goed durf.
Waar ik al mijn hele leven goed ben in het voelen en zien van pijn, en de oorzaak van die pijn kunnen doorzien bij anderen, heb ik daarin altijd al gevraagd en ongevraagd advies gegeven. Een paar jaar geleden heb ik mij hierin ook professioneel laten scholen. De opleiding Mental Coach en Systemisch Werken om mensen hierin verder te kunnen helpen. 

De intuïtie die mij al mijn hele leven daarin de weg heeft geleid, heeft sindsdien een diepere laag gekregen. Ik ben zelfs (tot mijn eigen verbazing) in staat dingen te zien en te voelen die ik niet gewend was, zelfs bang voor was, maar waar ik wel anderen mee  kan helpen. Ik werd dit pad opgeduwd door mijn lichaam en ik heb cursussen gedaan zodat dit deel in mij sterker kon worden. Maar dit deel is desondanks nog niet volledig door mijzelf omarmt. Mijn ego zit mij hierin in de weg: "wat zullen anderen hiervan wel niet vinden?".  Zweverig, hekserig, raar, freaky, weirdo, apart.....
Ik weet dat dit eigenlijk oordelen van mijzelf over mijzelf zijn. Met de onderliggende angst om afgewezen te worden.

In de basis sta ik mijzelf dus niet toe om echt te zijn wie ik ben. En ondanks dat ik dit deel weleens op mijn social media heb gedeeld, hield ik hem het liefst toch dichtbij en voor mijzelf. In de comfortzone. 

Vroeger dacht ik dat wat ik zag en voelde te wijten was aan mijn creatieve brein. Omdat ik ook te horen kreeg dat anderen het niet zagen, en dat het vast mijn fantasie was. Maar nu weet ik wel beter. 

Ik kan namelijk soms overledenen zien of voelen en met ze communiceren over iemand die als cliënt of kennis/vriend contact met mij heeft. De overledenen hebben altijd een boodschap voor hun geliefden. En met hun hulp kan ik soms ook echt een duidelijk punt maken zodat degene die voor mij staat zijn gedrag echt gaat aanpakken, gerust wordt gesteld of een beslissing durft te nemen. Het is echt een bizar maar wonderlijk iets waarmee ik mensen kan helpen. 

Vanaf nu ga ik het dus ook aankijken. Ik hoef het niet te verschuilen achter mijn theoretische opleidingen. Het gaat samen, hand in hand. Voor de eerste consults die ik professioneel ga doen heb ik daarom een winactie. Houdt mijn social media ook in de gaten voor verdere acties.