Aiske als (ervarings)deskundige


Ik ben Aiske, geboren in Haarlem in 1983 en getogen in Zandvoort. Nu woon ik al 15 jaar in Hoofddorp met mijn man, zoon (14) en dochter (13). Al mijn hele leven wil ik de wereld over en droomde ik over het land met de kangoeroes en over stewardess worden. Uren staarde ik naar de zee, zong ik en zocht ik schelpen, ik was een echte dromer. Ik verbeeldde mij al vroeg reizen naar het land van de Azteken, Egyptenaren, Grieken, Maya's en andere oude beschavingen. Ik wilde met mensen in aanraking komen en nieuwe culturen ontdekken. Ik wilde weten waarom mensen doen wat ze doen, wat hen beweegt en van hen leren. Ik wilde vrij zijn, ontdekken en avonturen beleven.
Uit deze instelling, ondanks dat ik hem voor mijn gevoel niet altijd volledig heb kunnen benutten, heb ik heel veel wilskracht en positiviteit weten te halen en sta ik waar ik nu sta. En dat ik uiteindelijk nog niet in Australië ben geweest en ik ook geen stewardess ben geworden mag de pret niet drukken. Ik heb zelf de cultuur en het reizen in huis gehaald, doordat ik met een man met Turkse roots ben getrouwd en al jarenlang op de luchthaven werk ;).

Mijn kinderen zijn mijn cadeautjes, maar door hun geboorte in '04 en '06 heb ik de wereld ontdekken, de vrijheid en avonturen lange tijd op een laag pitje moeten zetten. Ik zeg bewust, heb moeten zetten, want liever had ik dat niet gedaan en dit heeft ook echt als onrecht gevoeld. Ik deed wat ik dacht dat voor hun het beste was, hun moeder in de buurt. In de eerste jaren na de geboorte van mijn dochter, heb ik diepe dalen gekend. Ik voelde mij neerslachtig en beperkt, ik was met vlagen behoorlijk down. Ik heb altijd goed weten vertellen wat ik voel en daardoor vonden artsen mij sterk genoeg om er zelf bovenop te komen, maar jaren heb ik mij eenzaam, onbegrepen en niet lekker in mijn vel gevoeld. Hiervan merkte niemand iets, behalve mijn kids, man en ikzelf natuurlijk. Dat zij dit merkten maakte weer dat ik mij schuldig voelde, boos werd op mijzelf op hen en zo ging het cirkeltje rond. En voor de buitenwereld deed ik altijd alsof alles koek en ei was en dat alles onder controle was of dat mijn emoties ergens anders door kwamen. Ik vluchtte in bezig zijn. Altijd maar bezig zijn en mijzelf bewijzen. Anderen helpen en adviseren kon ik altijd al als de beste en mensen kwamen vaak bij mij om hun verhaal te doen, maar mijn eigen advies opvolgen, ho maar! Ik begon in 2008 een vierjarige HBO Communicatie opleiding naast mijn werk, gezin, onderhield een (excessief) huishouden, cursussen, hobby's, van alles en nog wat om mij te ontwikkelen, maar ook om weg te gaan van wat ik eigenlijk voelde en wilde. In de tussentijd kreeg ik een whiplash, ging ik vaak door mijn rug en brak ik mijn elleboog, maar ik ging gewoon stug door. De tijd ging voorbij, de kids werden ouder en ik leerde met dit ongelukkige, onbegrepen en eenzame gevoel om te gaan en het ver weg te drukken. Ondanks dat het vrij zijn van zorgen voor de kids en dat het reizen weer onderdeel was van mijn leven, lag er nog ergens diep verscholen verdriet en pijn wat ik altijd had weg-gebagatelliseerd en geen erkenning had gegeven.

Na de zomervakantie in 2017 zat ik op een dag na mijn werk op de bank en ik vond letterlijk alles stom. Mijn man, kinderen, mijn huis, mijzelf, mijn werk, echt alles! Ik wilde keihard wegrennen en nooit meer terugkomen, zo boos was ik.
Toen wist ik, dit kan niet langer. Ik stelde mijzelf de vraag: wat was mijn doel op deze aarde eigenlijk? De dag erna kon ik met spoed een plekje bemachtigen bij een Cranio Sacraal therapeut. Mijn moeder die Mesoloog is, had mij al vroeg kennis laten maken met de alternatieve & holistische geneeswijze, dus toen zij dit voorstelde dacht ik direct; "dit ga ik doen, baat het niet dan schaadt het niet". En met resultaat, al na de eerste behandeling voelde ik mij lichamelijk verlicht. Alleen geestelijk was ik nog een wrak. Ik besloot daarom de week erna met astrologische familieopstellingen te beginnen om helderheid te krijgen in mijn patronen. Wat gaf dit al een rust en inzicht! Ik begreep eindelijk waarom ik nooit 'nee' had gezegd en niet echt uit was gekomen voor wat ik wilde. Een maand later begon de opleiding Mental Coaching want rationeel en nuchter als ik ben, wilde ik theoretisch ook kunnen uitleggen waarom ik deed wat ik deed en voelde wat ik voelde. En mijzelf op die manier nog beter leren begrijpen. Waarom had ik nou al die tijd zo een ontevreden gevoel, terwijl ik alles heb wat mijn hart zou moeten begeren: een lief en gezond gezin, goede baan, mooi huis, reizen etc.? 
In combinatie met de familieopstellingen viel alles op zijn plek tijdens de opleiding Mental Coaching. Omdat ik mij goed kan inleven en verplaatsen in iets en empathisch ben ingesteld, kon ik de materie absorberen als een spons en direct toepassen op mijzelf. Mijn patronen werden duidelijk, waarom ik deed wat ik deed, alles! En ik vond het ook nog eens geweldig en fijn om anderen te mogen begeleiden en te coachen tijdens de lesdagen. Toen de theorie achter de familieopstellingen op een dag aan bod kwamen tijdens de opleiding maakte mijn hart een sprongetje. Daarom besloot ik na de Mental Coaching opleiding verder te gaan met de specialistische opleiding Systemisch Werken. 

Tegelijkertijd wilde ik ook een betere connectie met mijn gevoel en ik besloot een intuïtieve ontwikkelingscursus te volgen. In beide opleidingen (SW en IO) leerde ik op een heel andere manier te kijken naar de wereld en de mens. Vele belangrijke personen uit de grondlegging van de psychologie en natuurwetenschappen zoals o.a. Carl Jung, Sigmund Freud, Einstein keken ook al op deze spirituele manier naar de wereld en ik word geïnspireerd door teksten van hen. 

Ik leerde o.a.:

 • Dat onze gedachten ervoor kunnen zorgen dat wij ons niet oké voelen. Dat zij kunnen bepalen hoe je reageert op triggers van buitenaf. 
 • Hoe ik mijn brein meester kan zijn en mijn gedachten, lees: innerlijke criticus 'Miep', kan vertellen wanneer zij even haar mond mag houden en ik de zaak zelf onder controle heb. Miep is sindsdien jaloersmakend vaak op vakantie!
 • Dat we uit energiebanen bestaan en dat we elkaars energie onbewust kunnen beïnvloeden en bewust kunnen opmerken. 
 • Dat emotionele blokkades zich opslaan in het lichaam en klachten veroorzaken.  
 • Dat de familiesystemen van eerdere generaties in jou doorwerken ook al ken je jouw (voor) ouders niet. En ook contact met hen kunt maken als je jouw lichaam daarvoor de ruimte geeft en echt luistert met je hart en lijf. 
 • Dat iemand anders jouw energie kan overnemen en zo informatie van jou kan binnenkrijgen (echt waar een heel bijzonder fenomeen wat je meegemaakt moet hebben). 
 • Dat je jezelf kunt healen als je de relatie legt tussen trauma's uit jouw en vorige levens en de pijn in je lichaam. 
 • Dat zelfs een land, geld, bedrijf e.a. een energie in jouw zijn kan achterlaten, waarvan jij geen flauw benul hebt. 
 • Dat de kleuren die ik af en toe om mensen heen zag energie was en een aura wordt genoemd. 
 • Dat ongeboren kinderen en overleden personen nog net zo bij een gezin betrokken kunnen zijn als wanneer ze zouden leven. 
 • Dat bedrijven en teams soms energieën meedragen van oude systemen die nu niet meer dienend zijn en een belemmering zijn voor het succes van een onderneming. 


Kortom, ik leerde dat je jouw brein kunt sturen en dat wij mensen veel meer zijn dan alleen het oog kan zien en ons hoofd kan bedenken. Door deze inzichten voel ik mij weer vrij, ik ontdek en beleef bijzondere avonturen op deze 'nieuwe' weg. 

Omdat deze processen en inzichten mij zo hebben geholpen, wil ik anderen hiermee ook helpen zodat zij zich ook weer vrij voelen, begrip hebben voor wie zij zijn en rust in hun hoofd ervaren. Dat is het bestaansrecht van DeDoorbreekCoach, en ik hoop er veel mensen mee te helpen. Wil jij weten hoe? Lees dan verder op mijn website. 

Wat is mijn achtergrond

Opleidingen en ervaringen
2001 HBO Toerisme
2008 HBO Communicatiemanagement
2014 PR & Voorlichtingen
2017 Event Management 
2017 Astrologische Familieopstellingen & Oerbeelden
2017 Mental Coach
2017 Cranio Sacraal Therapie
2018 Intuïtieve ontwikkelingscursus / Energetisch Coach
2018 Systemisch Werken
2019 Sjamanisme
2020 Systemisch werken de verdieping