Systemisch werken:

Plek in de ruimte

Hoe werken systemen en onbewuste patronen door in gezelschappen? 
Of het nou binnen het bedrijf of afdeling is of binnen een gezin. In gezelschappen >2 merk je altijd de aanwezigheid van elkaar. 

Systemisch Werken: Mind your own Business

Deze workshop is uitermate geschikt voor grote groepen en als teambuilding.

In deze workshop komt aan bod hoe iets of iemand zich tot jou verhoudt. Met een opstelling kun je eigenlijk al binnen een paar minuten inzicht krijgen in de emoties of gevoelens van hetgeen wat jij opstelt. Het is heel bijzonder, in de opstelling wordt zichtbaar en voelbaar welke emoties en gedragingen er zijn. Met dit inzicht kun jij het opgestelde een plek geven en er misschien zelfs met begrip naar kijken en totale rust ervaren. Ook zul je merken dat anderen in de opstelling hetzelfde meemaken. Hierdoor kun je met meer respect en begrip met elkaar omgaan en ontstaat er een gelijkwaardig en laagdrempelige cultuur. Want als je elkaar beter begrijpt, kun je ook beter uitspreken wat je echt van elkaar wilt en is er minder ruimte voor ruis en aannames.

Met familieopstellingen is het de bedoeling dat je kijkt naar jouw patronen en gedragingen. Deze heb jij meegekregen vanaf je geboorte. Met een opstelling worden dan ook jouw wortels (roots) blootgelegd. Wie jouw voorouders zijn, wat hun gedragingen zijn/waren en welke overtuigingen, normen en waarden jij hieraan en aan andere belangrijke personen hebt overgehouden. Je kunt jezelf vergelijken met een boom. De wortels, staan voor jouw familiesysteem en waar jij vandaan komt, de stam representeer jij en de takken en bladeren representeren jouw leven. Hoe jij met zaken als werk, collega's, vrienden, relaties, kinderen, familie, tegenslagen, successen, eten, drinken, geld en andere zaken omgaat, is afhankelijk van wat jij in jouw roots bewust en onbewust hebt meegekregen. Er is een bepaalde ongeschreven energetische hiërarchie in familiesystemen maar ook in organisatiesystemen die iets kunnen oproepen in jou. Vandaar ook de titel voor de workshop ‘Systemisch Werken’.

In deze workshop zullen wij in tweetallen werken en om de beurt brengt een van de twee een vraag in en de ander representeert het onderwerp van de vraag. En zul je ervaren wat de positie van het opgestelde ten opzichte van jou is. In deze workshop gaan we aan de oppervlakte met dit fenomeen werken en zullen we niet de diepte in gaan van de individuen. Je moet het ervaren om echt te begrijpen wat ik hiermee bedoel.

Wat brengt het jouw medewerkers? Mij heeft het in ieder geval zo veel rust gegeven om te beseffen dat iedereen de dingen doet omdat zij niet anders geleerd hebben vanuit hun systeem. Hierdoor voel ik mij niet langer verantwoordelijk, schuldig of rot over hun gedrag of mening. Kan ik mijzelf beter accepteren en heb ik meer compassie voor de mensen om mij heen. Hierdoor ervaar ik minder (bijna geen) stress, spanning of ontevredenheid meer. Ik kan veel beter aangeven waaraan ik behoefte heb en ga er niet langer vanuit dat de emotionele reactie van een ander mijn verantwoordelijkheid is.   

Wat brengt het jouw bedrijf? Als jouw medewerkers hun eigen triggers kennen en weten waarom zij gespannen/ gestrest/ gedemotiveerd e.d. zijn en dit onder woorden kunnen & durven brengen omdat de onderlinge sfeer dat toelaat. Is er een betere onderlinge communicatie en wordt het team productiever en effectiever omdat zij beter op elkaar zijn ingespeeld.

Hoe ga ik te werk?

Nadat jij contact hebt opgenomen plannen we een intake gesprek in waarin wij de doelen en verwachtingen naar elkaar helder maken. Vervolgens plannen we een datum voor de workshop en bekijken we een geschikte en beschikbare locatie. Daarna volgt de workshop en kunnen we eventueel nog een (telefonisch) evaluatiegesprek inplannen.   


Kosten

Een teamcoaching workshop van 3 uur voor 4 - 10 personen kost 550€ excl. btw.* Elke persoon extra kost 35€ excl. btw.

Neem contact op voor de beschikbare data/ tijden en dan kijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

(*Voorrijkosten en locatiekosten zijn niet in de prijs meegenomen en afhankelijk van de locatie en het aantal personen.)


Systemisch Werken in gezinnen

Elk gezin en elke familie kent een systeem. Dit systeem heeft een bepaalde ordening. De ordening is deels bepaald door de natuur en onze intuïtie. Maar is ook doorgegeven door (voor)-ouders. Op die manier krijgt iedereen namelijk bepaalde overtuigingen en gedragingen mee uit zijn of haar jeugd. Hoe mooi is het als jij je kinderen bewust kan meegeven dat iedereen zo zijn eigen energie heeft. En dat alle aanwezige personen (energieën) effect hebben op elkaar. Maar dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen plek in de ruimte en voor zijn eigen geluk. En dat de positieve en negatieve energie van een ander bij die persoon hoort en niets zegt over jou als individu. 


Wil jij weten hoe de ordening is binnen jouw gezin? Of wil jij weten welke energie er onbewust heerst tussen jou en je gezinsleden? In de workshop kijken wij daar samen naar op een luchtige manier zodat het voor de kinderen (10+) ook interessant is.
De kinderen leren hierdoor bewust te zijn van hun energie waardoor ze ook makkelijker met de energieën van anderen om kunnen gaan.

Kosten
De bodyscan workshop duurt 2 uur en kost: 
120€ excl. btw per gezin. 

(Deze workshop geef ik bij voorkeur woensdag/vrijdag middag of zaterdag ochtend)
Informeer over de locatie*, dit kan bij jou thuis of in Hoofddorp. 

Voor vragen of speciale verzoeken, neem even contact met mij op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

(*Binnen een straal van 15 km bereken ik geen voorrijkosten.)